Binance 20.09.2019 tarihinde beam coin’ i listeleyeceğini duyurdu bizde bitcoinairdrop ekibi olarak beam coin nedir özellikleri, teknolojisi ve geleceğini araştırıp sizler için bu yazımızda anlattık.
İçerik
BEAM NEDİR
Beam açık kaynak kodlu yapıdalar ve kendi ana ağına sahiptir, yani ERC20 tokeni vs. değildir. Temmuz 2016’da Tom Elvis Jedusor tarafından sunulan ve birkaç ay sonra Adam Poelstra tarafından revize edilen MimbleWimble, gizlilik ve verimlilik açısından oldukça özgün bir protokoldür. Şimdi Beam coini daha iyi anlayabileceğiniz MimbleWimble altyapısına geçelim. MimbleWimble nedir detaylı inceleyelim.
MimbleWimble Nedir
Mimblewimble Takılıp takılabilen M, blokajların kişisel bilgileri kırmalarını engelleyen saçma bir isim teknolojisidir. İnsanların sırlarını dökmelerini engelleyen bir Harry Potter büyüsünün adını almıştır.
Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin makalesinde , Nakamoto’nun Bitcoin gizlilik sınırlamaları konusunda çok gerçekçi olduğu ‘Gizlilik’ başlıklı bir bölümü vardır. Bu kısıtlamalar, rakiplerin Bitcoin kullanıcılarının dox / deanonymise vermek için kullandığı Bitcoin verilerini kullanma konusunda daha iyi kazandıklarından daha da kötüleşti. Bu, bazı isimlerin açıklanmadığından Bitcoin’in özel olduğunu düşünen bazı insanları şaşırttı.
Mimblewimble, ölçeklenebilirlikten ödün vermeden blockchain işlemlerinin gizliliğini arttırmayı amaçlayan yeni ve zarif bir protokoldür. Bu protokolde adres yoktur ve tüm işlem değerleri ‘ körleme faktörlerinin ‘ arkasına gizlenir – işlemin değerini blok zincirinde şifreleyen özel anahtarlar. Bireysel bir işleme bakıldığında yalnızca girdi ve çıktıları temsil eden bir dizi şifreleme taahhüdü görülebilir. Ancak, bu verilerden hiçbir bilgi elde edilememiştir .
Beam güçlü gizlilik garantiler , hatta Mimblewimble , hala tüm taahhütlere kaydedebilir alınan her bir işlem için benzersizdir, ve girişleri transforme olan eser bu sayede işlem grafik yeniden çıktılar meydana getirmektedir. Bu, ağ üzerinden yayıldıkları tüm işlemleri izlemek için ağa bir düğüm eklenerek kolayca gerçekleştirilebilir. Bu, kendi içinde, belirgin bir gizlilik ihlali oluşturmaz, çünkü belirli UTXO bir şekilde imtiyazlı olsa bile (Bitcoin’in aksine), bu kullanıcı için işlem geçmişinin tamamının imtiyazlanmasına yol açmaz.
Bununla birlikte, araştırmalar basit bir Dedikodu protokolü durumunda işlemin kaynak IP’sini , belirli durumlarda belirli bir değerlinin dekanizasyonuna yol açabilecek önemli olasılıkla (% 30’un üzerinde) hesaplamanın mümkün olduğunu göstermiştir. IP’leri . Bu, sistemde yeterli miktarda “saldırgan” düğümü olması veya diğer tüm düğümlere bağlı tek bir düğüm olması , işlemlerin IP’lerini kaydetmesi , her işlem olayını zamanlaması ve yayılma dinamiklerini gözlemleyerek başarılır.
Beam Ve Grin Karşılaştırma
Mimblewimble, IRC sohbet odasına isimsiz bir beyaz sayfa düştüğü için sahneye fırladı. On yıllık bir blokta öğrenilen en iyi derslerden bazılarını zarif bir şekilde paketliyor gibi görünüyor. İşte bazı avantajlar:
- Tutarlar gizli işlemlerle gizlenir
- İşlemler hafiftir : girdi için sadece bir sayı, çıktı için başka bir sayı ve (neredeyse) başka bir şey içermezler
- Geçiş : Bloklar oluşturulduğunda, bir işlem aynı blokta başka bir işlemden çıktılar harcarsa, harcanan işlemden çıktılar ve harcama işlemlerinden girdiler bloktan kaldırılabilir! Bir sonraki blok çıkartıldığında, iki zincir de aynı şekilde kesilebilir, tüm zincir kesilinceye kadar! Bu sadece yerden tasarruf sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yalnızca harcanmamış çıktılardan oluşan bir zincirle sonuçlandığımız anlamına gelir, bu nedenle zincir bilgileri işlemleri bağlamak için kullanılamaz! Temel olarak, bu CoinJoin ile aynı avantajları sağlar, ancak kullanıcıların aynı anda çevrimiçi olmalarını gerektirmeden ve çok daha büyük bir anonimlik ayarıyla (tüm çıktılar)!
- Tüm bunlar sistemin nasıl çalıştığının bir parçası olduğu için gizlilik varsayılan olarak açıktır!
Bu, sadece hafif değil, aynı zamanda çok özel paralar oluşturmanıza olanak sağlar. Bitcoin gibi şeylerden gelen yeniliklerle daha da gelişebiliriz:
- Örneğin, Mimblewimble’ın bir dezavantajı, bir geçiş bloğu zincirinin işlemleri bağlamak için yeterli bilgiyi elde etmemesine rağmen , işlem ilk oluşturulduğunda (kesilmeden önce) ve madencilere dahil edilmek üzere yayınlandığında bu bilgilerin mevcut olmasıdır . bir blok. Madenciler (veya bir başkası) bu bilgileri kaydedip saklarsa, daha sonra işlemleri bağlamak için kullanmaya çalışabilirler. Bu sorunu hafifletmek için bir yaklaşım, bir işlem oluştururken CoinJoin’i kullanmak , işlemi yayınlamadan önce girişler ve çıkışlar arasındaki bağlantıları gizlemektir. Team BEAM, bu konsepti geliştiren bir çözüm üzerinde çalışıyor ve gelecekte daha fazlasını paylaşacağız.
- Ayrıca Lightning’i Mimblewimble ile, zincirle beraber daha fazla hareket ettirmek ve bununla birlikte gelen gizlilik ve ölçeklenebilirlik avantajlarını kullanabiliriz. BEAM yakında bunu gerçekleştirmeye kararlıdır.
Beam Nerden Alınır
BEAm şu anda binance den satın alabilirsiniz. Buraya tıklayarak kayıt olduktan sonra satın alabilirsiniz. Yatırım tavsiyesi değildir fiyatın ne olacağı belli olmaz. Her zaman üzmeyecek yatırımlar yapılması gerekiyor.