2021 Yılında Bitcoin Ne Olur? Hareket Yapısı ve Hedefleri

Bugünkü yazımızda sizlere son dönemlerin en hareketli ürünlerinden biri olan bitcoin ile ilgili bilgiler verip, bu yıl içerisinde nasıl hareketler yapıp hangi hedeflere varabileceğine dair analizlerden bahsedeceğiz.
İlk olarak 2010 yılında piyasada dolaşıma giren ve o zamanlar $1-$2 bandında bir fiyat seviyesine sahip olan ürün 2017 yılı içerisinde büyük bir yükseliş kaydederek 20.000 seviyesine kadar gelmişti. 2017 yılında inanılmaz bir müşteri talebi olmuş ve fiyat tarihi noktalarda seyretmişti.
Bu tarihten sonra yaklaşık 3 yıl süren bir ayı piyasası neticesinde $3.000 seviyesine kadar inen fiyatı ile popülerliği bir nebzede olsa azalmıştı. Çok yüksek fiyat hareketlerine ve piyasa hacmine sahip olan Bitcoin elbette buralarda duramazdı. Geçen yıl ortalarında başlayan yükseliş ivmesi son 1 aydır inanılmaz şekilde arttı ve bir önceki tarihi zirve olan $20.000 rakamı ikiye katlanarak $40.000 seviyelerini geçti.

Bitcoin Fiyatlarındaki Artışın Sebebi Nedir?
Kuşkusuz bu artışın arkasında birçok teknik ve temel sebep yatmaktadır. Bunlar içerisindeki en önemli olanlara bakacak olursak;

  • Covid Nedeniyle Merkez Bankalarının Hamleleri: Covid-19 virüsü nedeniyle piyasadaki zor durumu engellemek için trilyonlarca dolar para basan Amerika, Avrupa, Japonya ve diğer büyük merkez bankalarının hamleleri sonucunda piyasada ortaya çıkan muazzam para gidecek yatırım yerleri aradı. Altın gibi ürünlerin dışında Kripto para sektörü bu yatırımlardan en çok etkilenen yer oldu.
  • Artan Kullanıcı Talebi: Dünyadaki ödeme ve ticaret sistemlerinin değişmesi nedeniyle insanlar daha rahat ve özgür hareket edebilecekleri ve daha güvenli olarak saklayabilecekleri yatırım ve transfer işlemleri aradılar. Bu noktada Bitcoin ve kripto paralar ilk sığınılan yer oldu. Artan bu inanılmaz kullanıcı talebi fiyatları yukarı taşıdı.
  • Teknik Sebepler: Kuşkusuz bir önceki zirveden sonra 3 yıl kadar süren düşüş trendinin kırılması, büyük yatırımcıların ilgisi çekmek için önemli bir neden oldu. Özellikle bir önceki tepe yeri olan $20.000 rakamı kırıldıktan sonra talep inanılmaz şekilde arttır ve Ocak 2021 tarihi itibariyle $42.000 seviyelerine kadar bir tırmanış gerçekleştirdi. Bu nokta itibariyle kripto para piyasası 1 Trilyon dolarlık dev bir hacme sahip oldu. Aşağıdaki grafikte 2017 yılındaki tepenin nasıl kırıldığını ve yatay bandın üst tarafına nasıl çıkıldığını görebilirsiniz.

Bitcoin Alım Satımını Nasıl Yapabilirim?
Bu noktada karşımıza iki farklı sistem gelmektedir. Sadece bitcoin alım satımı yapmak isteyen ve genellikle kaldıraç kullanmayan kişiler normal coin borsalarında işlem yaparken, hem kaldıraç kullanan hem de diğer finansal ürünlerde de (Altın, gümüş, borsalar, çapraz kurlar, metaller, tahviller vs.) işlem yapan kullanıcılar kaldıraçlı alım satım yaptıran şirketleri tercih etmektedir.
Kaldıraçlı alım satım yaptıran türev işlem şirketleri bu noktada daha çok öne plana çıkmaktadır. Özellikle kaldıraç etkisi ve işlem yapılan enstrüman sayısısın fazlalığı büyük bir avantajdır. Bu noktada gecelik taşıma masrafı düşük olan ve 7/24 işlem sağlatabilen bir borsa olan AMarkets ön plana çıkmaktadır. Parite ürünleri ve kripto paralar ile Bitcoin işlemlerinde hem muazzam bir altyapı gücü hem de çok düşük tutarlar ile işlem yapabilme yeteneği AMarkets şirketini ön plana çıkarmaktadır.

2021 yılı için hem ilk yarı hem yıl sonu hedefleri nasıl olacaktır?
Teknik olarak bakıldığı zaman $20.000 seviyesinden başlayan devasa yükselişi aşağıdaki grafikte görebilirsiniz. Haftalık periyotta baktığımız zaman bu yükselişin daha sağlıklı olabilmesi ve çok daha yukarılara gidebilmesi için lokal ara düzeltimler yapması gerekmektedir.

Teknik analiz doğrultusunda bakınca elbette bu kadar çok paranın bulunduğu bir piyasada dönüş yerinin tam olarak kestirmek mümkün değildir. Fakat trendi kaçıranlar için verilebilecek en iyi öneri tepe noktasından itibaren %23, %38 ve %50 geri çekilme yaptığı yerlerde parçalı alımlar yapılarak trende dahil olunabilir. Bu boyutta yükseliş bir anda ayı piyasasına dönme ihtimali elbette zordur.
Piyasada sürülen ve yatırım arayışında olan para ile yeni kullanıcı talepleri dikkate alındığı zaman Bitcoin fiyatının $100.000 seviyelerine kadar çıkabilme hatta geçebilme ihtimali mevcuttur. Bu noktada zaman, geri çekilme ve düzeltmeler çok önemli olacaktır.
Daha kısa vadeli grafiklere baktığımız zaman 27.000 – 30.000+ seviyesinde olan bir destek seviyesi görülmektedir. Aşağıdaki grafikte belirtilen alan geri çekildiği zaman alım yapılabilecek güzel bir noktadır.
.

Son olarak kısa periyotlar içerisinde saatlik grafikte MA200 ortalaması destek noktalarında bir diğer olabilir. Bu seviyeye yaklaşıldığı zaman scalping amaçlı alım yapılarak yine çok yukarılara gelmeden satım yapılıp kar alımı gerçekleştirilebilir.
Aşağıdaki grafikte MA200 (H1) grafiğini bulabilirsiniz.

2021 yılının en hacimli ve en öne çıkan yatırım ürünü olan Bitcoin ile sizde anında işlem yapmak ve kaldıraç ile daha çok alım satım gerçekleştirerek çift yönlü para kazanmak istiyorsanız AMarkets öneriler listemizdedir. Gerçek hesap açıp hemen fonlama yapabilir ve en iyi iletim ve emir gerçekleştirme sürelerine sahip olan bir kaldıraçlı alım satım şirketinde yatırımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.