DigiByte olarak da bilinen DGB, DigiByte Blockchain üzerinde çalışan ve esas olarak ademi merkeziyet, güvenlik ve hız üzerinde yoğunlaşan bir başka klasik kripto para birimidir. Bir dizi önemli özelliğe sahiptir ve ademi merkeziyet söz konusu olduğunda, bu blok zinciri oldukça ademi merkeziyetçidir. Başlangıçta 2013 yılında geliştirildi ve daha sonra 10 Ocak 2014’te piyasaya sürüldü. DigiByte’nin token satışı olmadan başlatıldığını belirtmek gerekir.
Hayranlarına göre, DigiByte gururla kripto teknolojisinin son noktasında ve bu endüstrinin uyuyan devi olarak kabul ediliyor. Tartışmalı olarak, DGB’nin üstün teknolojisinin Bitcoin, Litecoin ve diğer en iyi dijital nakit seçeneklerine karşı kazanacağı iddia ediliyor. Jared Tate, DigiByte’nin arkasındaki baş geliştiricidir. Geliştirme ekibi, DigiByte güvenliğini IoT cihazlarına ve diğer iletişim hizmetlerine uygulamak için teknoloji geliştireceklerine söz veriyor. Hiçbir özel şirketin DigiByte Blockchain’i kontrol etmediğini belirtmek gerekir.
DigiByte’ın Bitcoin tabanlı olduğu doğrudur, ancak koda uygulanan bazı geliştirmeler işlevselliğini önemli ölçüde geliştirmiştir; bu geliştirmelerden bazıları gelişmiş güvenlik ve 15 saniyelik blok süresidir.
Şu anda, DGB piyasa değeri 200 milyon doların üzerindedir. Yaratıcılar DigiByte’ın Bitcoin’den daha hızlı ve daha güvenilir olduğunu ve en iyi bilinen blockchain akranından daha merkezi olmadığını söylüyor. Bu insanın şimdiye kadar yarattığı en hızlı ve en güvenli UTXO blok zinciri.
DGB, merkezileşmeyi önler ve çoklu algoritma yaklaşımıyla ağ koruması üzerinde daha fazla güvenlik sağlar. Bu yaklaşımla çeşitli iş kanıtı (PoW) madenciliği yöntemleri oluşturur. Ayrıca, madencilik kapasitesini artırır. Buna göre, DigiByte madencilik havuzlarına erişim de artmaktadır.
İçerik
DGB Nasıl Çalışır?
Digibyte’in madenciliği merkezsizleştirmeyi sürdürmek için kullandığı bilinen beş gelişmiş madencilik algoritması vardır. Bahsedilen algoritmalar, DigiByte’in madencilik işlemlerini ve madencilik gücünü bölmek için çalışan Kanıt İşi algoritmalarıdır. Bu, daha güvenli işlemlerin yapılmasına yardımcı olur.
MultiShied teknolojisi, beş madencilik algoritması üzerindeki yükü yeniden dengelemek için kullanılır. Bunu yapmak, bir algoritmanın diğerine hakim olmasını ve daha küçük blok zincirlerinin manipülasyonunu önlemek için tüm düğümlerin karmaşıklığını değiştirebilir. DigiByte söz konusu olduğunda ölçeklenebilirlik, Ayrılmış Şahit teknolojisi sayesinde kolayca sağlanır. Bu teknoloji, defter boyutunun daha kompakt olmasını sağlar. Ayrıca, teknoloji hem tek onay işlemlerini hem de zincirler arası işlemleri kolaylaştırır.
DigiByte Artıları ve Eksileri:
Artıları:
Yerinden yönetim: Şüphesiz, yerinden yönetim DGB’nin en güçlü yönüdür. DGB para biriminin çeşitli donanım türleri tarafından minimize edilebilir olması, onu daha da kullanışlı hale getirir.
Ölçeklenebilirlik: DigiByte, blok sürelerini azaltan ve blok boyutlarını artıran DigiSpeed protokolünü kullanır.
Hızlı işlemler: DigiSpeed protokolü, daha hızlı işlemler sağlama açısından da yararlıdır. DGB 30 saniyelik blok süreleriyle başladı, şu anda yaklaşık 15 saniye.
Daha Düşük Ücretler: Çoklu algoritma yaklaşımı nedeniyle DGB ücretleri düşüktür. Son zamanlarda, DigiByte ücreti gönderilen 100.000 DGB işlem başına yaklaşık 0.0001 DGB idi.
Güvenlik: Çoklu algoritma yaklaşımı nedeniyle, her algoritmanın tüm yeni blokların yalnızca% 20’sini oluşturmasına izin verilir. DGB ayrıca, işlemlerin uluslararası bir değişmez kamu defteri üzerinde depolandığından emin olmak için (PoW) modelini kullanır.
Eksileri:
Popüler değil: DGB çevrimiçi varlığı yaklaşık 6 yıldır var ve diğer ünlü blok zincirleri Bitcoin ve Litecoin ile karşılaştırıldığında, tanınabilir olmadığını söylemek doğru. Popülerliği daha iyi pazarlama ve çevresinde daha fazla vızıltı yaratarak artırılabilir.
Cüzdanlar ve ilk kez kullananlar: Yeni başlayanlar biraz karmaşık ve DigiBytes dünyasına girmeye çalışan bir tür acele bulabilirler. Bunun nedeni, DGB fonlarının sitelerindeki resmi DGB cüzdanında depolanmasıdır. Bu konuda sinir bozucu olan şey, tam bir düğüm çalıştırmayı ve DigiByte blok zincirini saklamayı gerektirmesidir.
DigiByte Nasıl Mine Edilir?
Bitcoin’e benzer şekilde Digibyte, fikir birliği mekanizması olarak İş Kanıtı’nı (PoW) kullanır, sonuç olarak Digibyte madenciliği, kriptografik sorunları çözmek için bilgisayarınızın işlem gücünü kullanarak elde edilebilir. Bu da, madencileri ödüllendirirken işlemleri doğrulamaya, DGB ağını güvenli hale getirmeye, yeni bloklar oluşturmaya ve sonunda yeni DGB paralarını dolaşıma sokmaya neden oluyor.
DigiByte DGB Nereden Satın Alınır?
DigiByte, kripto borsaları aracılığıyla kullanılabilir. Bu arada, borsaların çoğu Digibyte paralarınızı alabileceğiniz DigiByte varlıklarının ticaretini destekliyor, ancak çoğu DigiByte’yi sadece BTC, USDT ve ETH’ye karşı satın almanıza / satmanıza izin veriyor.
DGB kripto para biriminin nasıl satın alınacağı sorusu bir ikilem değildir. DigiByte ticareti sağlayan 30’dan fazla borsa var, en çok bilinenleri Binance, Bitfinex, HitBTC, Ethfinex, Coinegg, OKEx, Bit-Z, Huobi vb.
En İyi DigiByte DGB Cüzdan Hangisidir?
DGB varlıklarınızı saklamak için DGB paralarıyla uyumlu güvenli ve güvenilir bir kripto cüzdanı seçin. DGB madeni paralarınızı saklamak için çok çeşitli cüzdan seçenekleriniz var. En iyi DGB cüzdanları için listemizden birini buradan seçebilirsiniz:
DigiByte Go, DigiByte’in ekibinin krom uzantısı olan ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip resmi cüzdanı.
Trust Wallet, Web, Android ve iOS için çok çeşitli kripto para birimlerini destekleyen güvenli, kullanıcı dostu bir cüzdan.
Soğuk Cüzdanlar, Trezor veya Ledger Nano S gibi internete bağlı olmayan cüzdanlardır, kripto para varlıklarınızın güvenli çevrimdışı depolanmasını sağlarlar.
HTC Exodus, DGB kripto para birimini destekleyen çok para birimli cüzdan.
Borsalar, Binance, HTC, Huobi, Gate.io vb. Borsaların cüzdanları.