1INCH Nedir? Ne İşe Yarar?

1INCH Nedir? Ne İşe Yarar?

1INCH Ethereum tabanı içerisinde birden fazla DEX yani merkeziyetsiz borsayı kullanarak, kullanıcılara kendi platformunda likidite sağlamak, staking ödülleri kazandırmak ve bu şekilde hızlı getiri sağlamayı amaçlamaktadır.

Proje takımında operasyon sorumlusu olarak Andri Rabetanety, iş geliştirme uzmanı  Olaf Kudin, ürün geliştirme sorumlusu Ekaterina Rumianceva ve kurucu olarak Sergej Kunz ve Anton Bukov görev almaktadır. Takım 1INCH borsasını bir hackaton sonunda kurmuş ve IT kısmına önem göstermiştir.

1INCH merkeziyesiz borsa(DEX) platformlarını tek bir çatı altında toplayarak doğrudan tümüne ulaşmayı sağlamanın yanı sıra otomatik piyasa yapıcı (AMM) mekanizması Moonswap ve yönetişim tokenı olarak 1INCH token ile kullanıcılarına likidite oluşturma havuzu oylamaları ve çeşitli kilitlemeler yardımıyla likidite sağlamayı da amaçlar. Bunun yanısıra artık 1INCH Ethereum altyapısından bağımsız olarak BNBChain, Polygon, Optimism, Gnosis, Avalanche, Arbitrum, Fantom, Klaytn ve Aurora blokzincirleri içerisinde de multichain çalışmaktadır.

Böylece hem farklı DEX hem de farklı ağlar tek bir platform altında birleşmiştir.
Defi wallet uygulaması ile farklı özellikleri de kullanıcılara sunmaktadır. Bu kart sayesinde kripto banka özelliğini kullanışlı hale getirmişlerdir.

1INCH  ürünleri arasında Aggregation Protocol, Limit Order Protocol, Liquidity Protocol, 1INCH Earn ve 1INCH Rabbit Hole bulunmaktadır.


Ürünlerin ilki olan Aggregation Protocol ile birçok DEX’i aynı platformu toplamışlar, Limit Order Protocol ile Defi platformlarında long short pozisyonlarında limit emri girilmesinş sağlamışlar, Liquidity Protocol ile AMM mekanizması oluşturmuşlar ve son olarak 1INCH Earn ile likidite oluşturarak uygun APY oranlar ile kullanıcılara likidite gelirleri elde etmeyi amaçlamışlardır.

1INCH Yatırımcıları

1INCH Ağustos 2020 de Binance Labs, Galaxy Digital, FTX, IOSG, Greenfield One, Libertus Capital, Dragonfly Capital, Divergence Ventures ve LAUNCHub Ventures gibi yatırımcılar ile 2.8 milyon dolar fonu tamamlamış ve faaliyete geçmiştir. Sonrasında Near Protocol, Metamask, Trust Wallet, Opium, Zerion, Revolut, Pantera, Gemini, DappRadar gibi büyük proje ve yatırımcılardan yatırım almıştır.

Yol Haritası
24 Aralık 2020’de başlatılan 1INCH 2 senelik faz1 aşamasında 2022 yılına kadar 1INCH Foundation, token’ını bir kilitleme yayın planına uygun olarak çeşitli teşvik faaliyetleri aracılığıyla topluluk üyelerine dağıtmıştır.

Bu aşamanın amacı, DAO’yu uygulamak için bir zemin topluluğu oluşturmaktır. 2 senelik bu planın ardından 1INCH 2022 – 2023 yılı arasında kendi tokenlarına daha çok yönetişim özellikleri vererek topluluk üyelerinin site içi gelişimine katkı sağlamasını sağlamış ve içinde bulunduğumuz faz 3 aşamasında ise merkeziyetsizlik artışını sağlayarak platformunu daha kullanışlı hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Ekosistemi
Ekosistem içerisinde partner olarak Near, Metamask, Zerion, Revoult, Synthetix, Bitquery, the Graph, Giving Block, Gnosis, Bitpay, Kriptomat, Travala.com, Beefy ve Burifo; ağ entegrasyonu olarak Polygon, BNBchain, Optimism, Arbitrum, Klaytn, Aurora, Trust Wallet, Huobi Wallet, Omew, Exodus, Coinbase Wallet, Alpha Wallet, DeBank, Pillar, AToken, SafePal, Crypto.com, Gnosis Safe, O3swap, InstaDapp, Hashflow, Furucombo, Enjin, Unstoppable Domains, Transak, Staker, DappRadar, CoinMarketCap, DoinGecko, Live Coin Watch, TokenTerminal, CoinStats, Dapp.com, Zapper, Vently, Opium, Cool Wallet, Avalanche ve Fantom; stakeholder olarak Pantera, Binance Labs, Dragonfly Capital, Galaxy Digital, Parafi Capital, Libertus Capital, Launchub Ventures, Nima Capital, Rockaway Blockchain Fund, Blockchain Capital, Spartan, Fabric Ventures, gumi Cryptos, Greenfield, Spark Digital Capital, IOSG Ventures, Struck Capital, Amber Group, Jane Street, VanEck , Fenbushi Capital, Nexo Ventures, Tribe Capital ve Gemini borsası bulunmaktadır.

1INCH


Coinmarket Cap Güncel Verileri

1INCH Token’ın Bulunduğu Borsalar
1INCH Token Binance, Coinbase, KuCoin, Kraken, Bitfinex, Bithumb, Gemini, Bittrex, OKX, Bitget, Huobi, Bybit vb. gibi merkezi borsaların yanısıra ; Uniswap, Pancakesewap, Sushiswap ve Babyswap gibi merkeziyetsiz borsalarda da listelidir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz