2020 İklim Değişikliğine Bitcoin’in Etkisi

Bitcoin gibi kripto para birimleri madenciliğinin büyük bir enerji problem olmasıyla ve iklim değişikliğini olumsuz etkileyebilir.

2020 yılında Avrupa’da çevrenin durumu için ;

iklim değişikliğinin beraberinde getirdiği zorluklarla yüzleşmek, bozulmayı tersine çevirmek ve gelecekte için refahı sağlamak için yön değişikliği acilen gerekmektedir. 

Karbon nötr olan borsalarda etkileyecektir.

Kyoto protokolü  ile 

İklim politikalarında yaşanacak dönüşüm; enerji, ulaştırma, dış ticaret, yerel yönetimler, sağlık ve tüketici hakları gibi birçok alanda ciddi değişikliklere neden olacaktır.

Bu durumun piyasalara etkisi nedir?

Bitcoin Madenciliği İklim Değişikliğini Tetikliyor mu? 

Tetikliyor bu yüzden olumsuz bir yöndedir.

Katar Üniversitesi Asistan Profesörü Dr Jon Truby´nin yayınladığı “Decarbonizing Bitcoin: Law and Policy Choices for Reducing the Energy Consumption of Blockchain technologies and Digital Currencies” isimli araştırmada, kripto para birimleri madenciliğinin potansiyel yararlarının küresel olarak daha iyi anlaşılması için, söz konusu teknolojide sürdürülebilirlik yolunda adımlar atılması gerektiği belirtildi. Truby, araştırma yazısında şu değerlendirmelerde bulundu:

”Kripto para birimleri madenciliğinin büyük bir enerji problem olduğunu ve söz konusu problemin iklim değişikliğini olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor. daha iyi bir enerji yönetimi olabilecek yüksek karbon emisyonuna sebep olmayacak protokoller uygulanmalıdır.

Kripto para birimleri madenciliği araçlarına getirilebilecek vergiler ve kısıtlamalar söz konusu enerji tüketiminin önüne geçilmesi için bir öneri olarak sunulurken,  emisyonu azaltacak ve çalışanları “karbonsuz” para birimleri geliştirmek için yeniliklerin olması gereklidir.’

Kyoto Protokolü uygulanıyor.

Kyoto Protokolü 

Küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda mücadeleyi sağlamaya yönelik uluslararası tek çerçevedir. Amacı Karbon miktarını ve sera etkisine neden olan diğer beş gazın etkisini azaltmaktır.