Binance Marjin Kullanımı

Marjin

Merhabalar arkadaşlar bu yazımızda Binance Marjin Kullanımı nasıldır; margin nedir gibi sorulara yer verip; marjin kullanımını Dünyanın en büyük borsası Binance üzerinden göstereceğiz.

Marjin alım satımlar, standart alım satımlara göre daha risklidir fakat kripto paralarda kullanıldığında risk daha da yüksektir. Bu piyasalarda tipik olan yüksek seviyede fiyat oynaklığı nedeniyle, kripto para marjin alım satımı yapanların özellikle dikkatli olması gerekir. Risk dengeleme ve yönetimi stratejileri kullanışlı olsa da marjin alım satımlar kesinlikle yeni başlayanlar için uygun değildir. 

Marjin ticareti bir anlamda fırsatlar içerir; onu kullanmasını bilene.. Yeri ve zamanı geldiğinde varlıkları katlama; ama hırs ve sırf göz dönmüşlük hisleriyle marjini aktif kullananların ise hesaplarını bitiren bir sistem. Bu kısımda yazıya girer girmez BU UYARIYI YAPIP; amaç marjin ticaretini kullanmayı artırmak-öğretmen değil; kullananların doğru kullanabilmesine ışık tutmak.

Marjin ticareti, üçüncü bir parti tarafından sağlanan fonların kullanılmasıyla yapılan bir varlık alım satım yöntemidir. Standart alım satım hesaplarıyla kıyaslandığında, marjin hesapları kullanıcıların daha büyük miktarlarda anaparaya ulaşmasını sağlayarak, pozisyonlarında kaldıraç kullanmalarını mümkün kılar. Temelde marjin alım satımlar, kişilerin başarılı işlemler sonucu daha büyük kar elde edebilmelerini sağlamak için yapılan işlemlerin sonuçlarını kuvvetlendirir. Binance şuan margin kısmında 3x ve 5x ile marj imkanı sunmaktadır.

Binance Komisyon düşürme makalemizi okumalısınız. Tüm komisyon oranları detaylı olarak verildi ve nasıl komisyon düşürülür açıklandı.

Marjin ticareti nasıl çalışır?

Bir marjin ticareti başlatıldığında, kişinin toplam teklif değerinin belli bir yüzdesini ortaya koyması gereklidir. Bu ilk yatırım marjin olarak bilinir ve kaldıraç kavramıyla yakından ilgilidir. Diğer bir deyişle, marjin ticareti hesapları kaldıraçlı ticaret yaratmak için kullanılır ve kaldıraç da borç alınan fonların marjine oranını tanımlar. Örneğin, 10:1 kaldıraçlı 100.000 USD’lik bir ticaret için, tacirin 10.000 USD’lik bir anapara yatırımı yapması gerekir.

Marjin ticareti hem uzun hem de kısa pozisyonlar açmak için kullanılabilir. Bir uzun pozisyon varlığın fiyatının yükseleceği varsayımına dayanırken, kısa pozisyon bunun tam tersini ifade eder. Marjin pozisyonu açıkken, tacirin varlıkları borç alınan fonlar için teminat görevi görür. Bunun tacirler tarafından anlaşılması çok önemlidir çünkü birçok komisyoncu, piyasanın pozisyonlarının tersine doğru hareket etmesi durumunda (belli bir eşiğin altına ya da üstüne doğru) bu varlıkların zorunlu satışını yaptırma hakkını elinde tutar. 

Örneğin, bir tacir uzun kaldıraçlı bir pozisyon açarsa, fiyatın belirgin şekilde düşmesi durumunda bu pozisyona marjin çağrısı yapılabilir. Marjin çağrısı, en düşük marjin ticareti koşullarını yerine getirebilmek için tacirin marjin hesabına daha fazla fon yatırması gerektiğinde yapılır. Eğer tacir bunu yapamazsa, kayıpları karşılamak için fonları otomatik olarak likide edilir. Bu durum genellikle, bir marjin hesabındaki tüm kaynakların toplam değerinin, belirli bir borsa ya da broker için toplam marjin koşullarının altına düşmesi durumunda (likidasyon marjini olarak da bilinir) gerçekleşir.

HADİ BU YAZILANLARI ÖRNEKLE AÇIKLAYALIM;

Bir varlığın artacağına inanıyorsanız, artacağını düşündüğünüz varlığı başka bir varlık ödünç alarak satın alırsınız. Artacağını düşündüğünüz varlık artacaktır, satın aldığınız varlığı satar ve borcunuzu ödersiniz. Borç ve faiz ödendikten sonra kalan varlık kârınızdır.

Örneğin, BNB’nin USD bazında yükseleceğini düşünüyorsanız, USD ödünç alacak ve BNB satın alacaksınız. BNB yükseldiğinde, BNB varlıklarınızı satar ve USD borcunuzu ödersiniz. Kalan USD karınız olacaktır.

Bir varlığın düşeceğine inanıyorsanız, ilk önce o varlığı ödünç alır ve sonra satarsınız. Düşündüğünüz varlık düştüğünde ödünç aldığınız kısmı geri alır ve borcunuzu ödersiniz. Borç ve faiz ödendikten sonra kalan varlık kârınızdır.

Örnek olarak, BNB’nin USD bazında düşeceğini düşünüyorsanız, önce BNB ödünç alıp sonra BNB satarak USD’ye döneceksiniz. BNB düştüğünde, düşük dolar değerinden aldığınız USD ile ödünç aldığınız BNB’yi geri alarak borcunuzu geri ödersiniz. Kalan USD karınız olacaktır.

Marjin

HADİ ÖRNEK GÖSTERELİM.. MOBİL UYGULAMADAN ÇAPRAZ MARJİN KULLANIMINI..https://t.me/Coinmuhendisiduyuru

(DETAYLI ARAŞTIRMA YAPMAK SİZE AİTTİR; YAZI ÜZERİNDEN SORUMLULUK KABUL EDİLMEZ; KAR-ZARAR DURUMU YAZIYA ATFEDİLEMEZ. yazı asla tavsiye// al-sat // kullanacıları teşvik etme içermeksizin; AKTİF KULLANMAYA ÇALIŞANLARA nasıl yapılacağını göstermeye çalışmayı amaçlamaktadır. RİSKTEN- KAR/ZARARDAN SİTE-YAZARLAR SORUMLU TUTULMAZ/sorumluluk kabul edilmez. Herkes kendi iradesinden, daha detaylı araştırma yapmaktan sorumludur. uyarısını birkez daha yaparak;Sadece nasıl kullanıldığı aktarılmaya çalışılacaktır.)

Bu aralar ONT:2 beklendiği için ben ONT coinin artacağını VARSAYIYORUM // düşünüyorum diyelim. Örnekle göstermek için 12 dolarlık spot hesabımda bulunan bu parayı marjine aktarıp 3x kaldıraçla USDT borçlanarak ONT coin alacağım.. yazıyı örnek kullanım üzerinden devam edelim.

YAZIDA ÇAPRAZ Marjin KULLANILMIŞTIR. İZOLE marjine GÖRE DAHA RİSKLİDİR. Bir işlemin batması/bitmesi/marj uyarısı alması bütün marjin işlemlerinizi yani bakiyenizi sıfırlar. DeTAYLI araştırma yapmadan asla marjin kullanmayın. Bu yazıya bağlı kalarak asla işlem yapmayın. Sorumluluk kabul edilmez.. Örneklendirme çalışmasıdır bu yazı.

Aldıktan sonra zararda isek eğer bile marjin çağrına düşmeden//pozisyon sıfırlanmadan yine bu ekrandan satabiliriz. Aynı şekilde kar da isek elimizdeki ONT coinleri satıp borç ödeme kısmına geçebiliriz. Karda isek aldığımız 26 dolar borcu ELDE EDİLEN KAR ORANI NE İSE ONUN KARŞILIĞINDA daha düşük borç tutarı olarak öderiz. Borç ödeme ekranı ise şu şekilde;