Binance Borsası Hakkında

İçerik

Binance İle ilgili Ayrıntılar

Binance Kripto Para Piyasasının en büyüklerinden birisidir. Merkezini Yakın bir süreçte Maltaya taşıyan Binance kripto para birimlerini düşük maliyetlerle takas etmek isteyenler için hem içerisinde barındırdığı coin adedi hemde düşük komisyon ücretleri ile mükemmel bir ortam oluşturuyor. Son zamanlarda sıklıkla Hack, Sistem Arızası gibi bazı nedenlerle aksaklıklar yaşansada hala küçük ölçekli yatırımcının bir numaralı adresi konumunda bulunuyor. Kripto Endüstrisindeki en düşük ücretlere sahip olmasına rağmen platform işlem sürelerinde önemli bir yavaşlamaya maruz kalmadan büyük miktarda işlem gerçekleştirebilir. Binance Piyasasında şuanda Para Birimleri ile ticaret yapmak mümkün değildir. Bunun yerine Kripto para taransferi yaparak işlem yapabilirsiniz. Binance bu aşamada bir çok proje üreterek regule olmuş bir kripto para borsası üzerindede sıkı bir şekilde çalışmaktadır.

Binance Hakkında Genel Bilgi

  • Web adresi: Binance
  • Ana konum: Malta
  • Günlük hacim: 358124 BTC
  • Mobil Uygulaması : Evet
  • Merkezi olmayan: Hayır
  • Ana Firma: Binance Holdings Limited Şirketi
  • Transfer türleri: Kredi Kartı, Banka Kartı, Kripto Transferi
  • Desteklenen çiftler: 434
  • Kendi Kripto Parası var: BNB
  • Ücretler: Çok Düşük ( Fiyatları karşılaştırın )

Binance Hesap aç

Binance Borsası Artıları

  • Çok düşük ücretler
  • Kullanımı kolay, hızlı işlem süreleri ve mobil uygulama
  • Geniş kripto para birimleri, geniş işlem hacmi

Eksileri

  • Gerçek Para Kullanılamıyor.
  • Telefonla Müşteri Desteği Bulunmuyor.
  • Binance güvenlidir ancak fon saklama yöntemleri gizlidir.

Ekran görüntüleri

Ekran görüntüsü
Ekran görüntüsü
Ekran görüntüsü
Ekran görüntüsü

Binance Ücretleri

Binance hesabınıza Kripto Para Göndermek Ücretsizdir. Kredi Kartı ile alış yapmak döviz kuru ve Komisyonlar dolayısıyla pahalıya mal olmaktadır. Kripto endüstrisindeki en ucuzlar arasında olsada ticaret ve para çekme işlemleri ile biraz farklı bir durumdur.

Binance, Platformunda gerçekleşen her işlemin % 0.1’ini keserek web’deki daha ucuz kripto borsalarından birini yapıyor. Örneğin, Coinbase değeri 6,792,37 BTC’den düşük olan işlemlerde % 0,25;  Bitstamp ise yalnızca işleminiz 20,000,000 ABD Doları değerinin üzerine çıktığında % 0,1 ücret almaktadır.

Kullanıcı 30 gün boyunca yeterli miktarda ortalama işlem hacmine ve Binance (BNB) madeni paralarına sahipse, işlemler daha ucuza yapılabilir . Tavsiyemiz Kesinlikle bir miktar BNBnin mutlaka hesabınızda kalması yönündedir. Piyasa verilerine bakıldığındada net olarak görülümekte olan BNBnin ciddi bir yükseliş kaydettiğidir.

Borçlanma ücretleri incelemesi
Binance Kademeli İşlem ücretleri

Para çekme işlemlerinde ise Binance her bir para türü için ayrı bir ücretlendirme yapmaktadır. Bunun detaylarını size aşağıdaki link aracılığı ile sunmaktayız.

Madeni paraMinimum Para Çekmeücret
Bitcoin (BTC)0,002 BTC0.0005 BTC
Ethereum (ETH)0.02 ETH0.01 ETH
Litecoin (LTC)0,002 LTC0.001 LTC
Monero (XMR)0.1 XMR0.0001 XMR
Ripple (XRP)22 XRP0.25 XRP

Listenin Devamı İçin Tıklayınız

Bunu karşılaştırmak gerekirse Kraken ve Bittrex Para çekme işlemi için 0.0005 BTC para çekme ücreti alırken, Bitfinex  0.0004 HitBTC 0.001 BTC Para çekme ücreti almaktadır. Ülkemizde İse bu konuta BTCTURK şuanda Bitcoinden para çekme ücreti almayarak iyi bir iş çıkarmaktadır.

Yakın zamana kadar, Binance sadece Kripto Paralar arasında takas ve Ticaret platformuydu. ABD doları veya Euro veya ülkemiz için konuşacak olur isek TL kullanarak bitcoin veya ethereum satın almak isteyenler için uygun bir alan değildi. Şuanda Kredi kartı ile alış imkanı getirilerek BTC, ETH, LTC ve XRP alma imkanına kavuştuk. Kredi kartı alımlarını işlem başına% 3,5 veya minimum 10 $ (hangisi daha yüksekse) karşılığında İşlem yapılmasını destekliyor. Aslında makul gibi görünen bu ücretler döviz kurunun dalgalanmaları nedeniyle biraz tehlikelidir. Yinede bir başka platformdan BTC alıp transfer etmeye çalışmak ile uğraşmak yerine bu farkı vermeyi göze alabilirsiniz. Binance Visa ve MasterCard kartlarını kabul etmektedir.

Arka Plan

Binance, Temmuz 2017de Çin’de faaliyet göstermeye başlayan kripto para borsası idi. Kripto Para Bloğunda yeni olmasına rağmen arkasında kripto piyasasını iyi bilen birisi var. Kısaca CZ olarak nam yapan Changpeng Zhao ve Yi daha önce de çalışmıştı. OKCoin değişimine kadar CZ Blockchain.info cüzdan ekibinin bir üyesiydi.

Binance Temmuz 2017’de piyasaya çıkmasına rağmen 6 Ay gibi bir sürede piyasada söz sahibi olan bir konuma geldi. İşlem hacmi açısından dünyanın en büyüğü oldu. Günümüzde, kullanım kolaylığına, çok sayıda işlemi gerçekleştirme konusundaki duyarlı yeteneğine ve İngilizce, Fransızca, Almanca, (basitleştirilmiş ve geleneksel) Çince, İspanyolca, Rusça, Türkçe dillerinde kısıtlıda olsa yayın yapabilen bir borsa olarak çok büyük bir kitleye ulaşmış durumda. Türkçe Dil Konusunda çok başarılı olmadığını söyleyebilirim.

2019 yılında, borsa bazı radikal kararlar aldı. En büyük sansayon Bitcoin SV (BSV) ‘ yi delist edip. Kendi merkeziyetsiz borsası Binance Deexi tanıtan borsa şu sıralar eski kripto paraları ERC20den B2Bye kaydırarak kendi Zincirini güçlendirmenin hesaplarını yapıyor. Bunların yanı sıra IEOlar yayınlayarak kullanıcılara çok büyük kazançlar sağladığınıda unutmayalım. Son zamanlarda Piyasaya Sunulan Celr, Matic, One gibi ilk tekliflerin 10 kat gibi bir oran yakaladğını söyleyebiliriz.

Güvenlik

Binance’ta Güvenlik son derece önem verilen bir konu olsada 2019/Mayıs ayında ciddi bir saldırı yaşandı. Bu saldırıda bazı cüzdanların zarar gördüğü konuşuldu. Binance ise yaptığı açıklamada kullanıcılarının paralarının güvende olduğu belirtildi.

Binance, kullanıcılarını 2 aşamalı güvenlik için sürekli olarak yönlendirmektedir. Google Authenticator veya SMS kimlik doğrulamasını kullanarak iki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) etkinleştirmeye teşvik eder. Ayrıca, kullanıcıların adresleri beyaz listeye alma ve bir kimlik avı koruması kodu oluşturma seçeneği de vardır. Ayrıca, kullanıcılarına kimlik avı girişimlerine ve kişisel güvenlik kesintilerine karşı nasıl korunacakları konusunda tavsiyelerde bulunduğu destek bölümünde oldukça kapsamlı bir güvenlik SSS’sine sahiptir. Binance’ten yapılan her para çekme işlemi e-posta ile onaylanmalıdır.

Bu nedenle, Binance, değişim taramasında gerçekleşen her hareketi izlemek için kimlik ve yüz tanıma, büyük veri analitiği ve siber adli araştırmalar kullanan en gelişmiş yapay zeka (AI) risk kontrol çözümlerini Kullanmaktadır.

Bununla birlikte, son olaylar Binance’ın önemli tehditlere hızla yanıt verebileceğini ve müşterilerin fonlarını koruyabileceğini göstermiştir.  Örneğin, Mart 2018’de suçlular, Viacoin (VIA) için bir saldırı girişimide bulundular. Bir çok kulanıcının kimlik bilgilerini kimlik avı yöntemiyle ele geçirdiler.  Ancak, buna rağmen, Binance tüm düzensiz işlemleri sistematik olarak tanımlayıp tersine çevirebildi. Bu sayede para kaybedenler sadece korsanlar oldu.

Binance bu tedbirlerine Temmuz 2018’de Güvenli Varlık Fonu (SAFU) uygulamasını başlattı. Bu girişim ile işlem ücretlerinden kazandıkları paraların % 10’unu SAFU fonuna tahsis etti.  Herhangi bir başarılı saldırı veya başka bir sebep nedeniyle kullanıcıların kayıp yaşaması durumunda bu fon kullanılacağı belirtildi.

Binance, ilk büyük hackini Mayıs 2019’da, bilgisayar korsanlarının çok sayıda kullanıcı API anahtarı, 2FA kodu ve diğer potansiyel olarak zararlı bilgiler elde etmeyi başardığı zaman yaşadı. O dönemde 40 milyon dolar değerinde 7000 civarında BTC çalındı. Ancak, kaybedilen fonlar SAFU fonu kullanılarak geri ödenecektir.

Kullanılabilirlik

Kullanılabilirlik, Binance’in en güçlü yönlerinden biridir. Web sitesi ve işlem sayfalarında gezinmek ve anlamak kolaydır, işlem seçenekleri ve ekranlar açıkça ortaya konmuştur. Hatta “Temel” ve “Gelişmiş” ticaret ekranları arasında geçiş yapma imkanı sunar, böylece daha deneyimli yatırımcılar tek bir sayfada daha fazla bilgiye (kullanıcı fonları gibi) sahip olmaktan yararlanabilirler.

Doğrulama ayrıca oldukça basit ve hızlıdır; Binance, doğrulama belgelerinin sunulmasına derhal yanıt verir. Bununla birlikte, bir kimlik belgesi ve “Binance” i içeren bir kağıt parçası tutarken bir selfie çekmek gerçekten zor bir işlemdir. 🙂

Müşteri desteğine alanında Hala bir telefon numarası ve destek hattı bulunmaması büyük bir eksikliktir. Buna rağmen çevrimiçi destek servisi oldukça hızlıdır. Bazı zamanlarda yavaşlamalar yaşansada genellikle kısa sürede dönüş sağlanabilmektedir.

Binance, iOS ve Android için mobil bir uygulama sunduğu için ekstra kullanılabilirlik puanları alıyor. Son zamanlarda IOS kısmında kullanıcıların yükleme şikayatleri artmaktadır.

Para Yatırma / Çekme Yöntemleri

Binance’in yalnızca kriptodan kriptoya marketler sunduğunu göz önüne alındığında, tüm para yatırma ve çekme işlemleri, kripto cüzdanlarına (kredi kartı alımları hariç) harici kripto cüzdanlarına gidip gelmeyi içerir.

Bu sınırlamaya rağmen, para yatırma ve çekme işlemi Binance üzerinde hızlı bir işlemdir. Cüzdan> Kripto Para Seçimi >Deposit veya Withdrawal Yani Para çekme veya Para Yatırma işlemleri seçilerek hızlı bir şekilde Kripto Para transferi yapılabilmektedir. Para Yatırma işlemi için Deposit düğmesine tıklayın ve Deposit Adress Yazan alanı kopyalayın. Transfer etmek istediğiniz kısma bu cüzdan numarasını kopyalayın ve transferin gerçekleşmesini bekleyin.

Binance Komisyon düşürme daha az alım satım komisyon ücreti ödemek için makalemizi okuyunuz.

Yorumlar kapalıdır.